Школски часопис
 
13.03.2016.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ 2015.

Републичко такмичење из пословне информатике



Такмичење из пословне информатике има велики значај за нашу школу. Из године у годину, наша школа бележи изузетне успехе на овом такмичењу и налази се у самом врху ранг листе, а та традиција је настављена и ове године јер je наш ученик, Младен Мишић( IVe1), освојио прво место са невероватних 89,8 поена и тако испунио сва наша очекивања.



Такмичење је одржано 20. и 21. марта 2015. у Економској школи „Боса Милићевић“ у Суботици, која је по трећи пут заредом била домаћин. Учествовало је 23 школе, а право да се такмиче имали су ученици четвртог разреда економске струке из школа широм Србије. Ово такмичење се састоји из четири дела: теорија, базе података, обрада текста и радне табеле, а за задатке, који нису били нимало једноставни, побринули су се професори са Економског факултета у Суботици.



Младен се за ово такмичење дуго спремао, долазио је на додатне часове запостављајући своје школске обавезе, све у циљу остваривања што бољег пласмана. Добио је бројне награде од спонзора такмичења, од којих је олакшан упис на факултет највећа, доказавши тиме да ниједан труд није узалудан.



Честитамо Младену на великом успеху, а такође и професорки Лидији која је са својим учеником четврти пут, након 2006, 2008. и 2013. године, донела титулу републичког првака нашој школи, имајући у међувремену друга и трећа места, што показује да наша школа и поред талентованих ученика има и квалитетан, стручан наставни кадар успешан у својој професији.



„Припреме су дуго трајале, понекад је било исцрпљујуће имати по неколико часова информатике дневно, али драго ми је због тога јер се исплатило. Желим да се захвалим свима који су ме подржавали и веровали у мене, а посебно разредној, Братислави Николић, и свом ментору, професорки Лидији Лекић. Овај успех је производ њеног труда и рада, огромне количине времена уложене у часове додатне наставе, што ми је доста помогло у постизању оваквог резултата. Школа у Суботици се показала као сјајан домаћин и организатор, а надам се да ће наша школа следеће године бити још успешнија у организацији и да ће се наша серија успеха наставити.“