Школски часопис
 
Конобар
Школовање траје III године.

КОНОБАР ради у сменама, понекад ноћу, у затвореним просторијама, отвореним терасама и баштама. Ради стојећи и у покрету. При раду може бити изложен већим концентрацијама дуванског дима.


Обавља следеће врсте послова:



  • Дочекује госте, смешта их, упознаје са избором јела и пића, прима наруџбине, преношење наруџбине особљу, послужује, наплаћује и љубазно их испраћа, поспрема столове након употребе.

  • Припрема и аранжира простор за ручавање.

  • Води рачуна о уредности и хигијени инвентара у угоститељском објекту, као и о свом изгледу.


Важне особине су: телесно здравље, психичка стабилност, општа спретност, комуникативност и љубазност.


Угоститељски техничар ради сложеније и одговорније послове, има могућност напредовања и директну проходност на струковне или академске студије из области економије, туризма, хотелијерства итд. Конобар може наставити студије искључиво на високим хотелијерским школама струковних студија.



Школовање траје III године.
Обавезни предмети:
Изборни предмети: