Школски часопис
 
13.03.2016.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ 2009.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ 2009.


 


Наша школа је и ове године била домаћин Републичког такмичења из пословне информатике захваљујући Марији Манић прошлогодишњојпобедници.


 


Такмичење је одржано 8. и 9. маја у добро опремљеним кабинетима за информатику. Учествовало је 34 ученика, матураната из економских школа широм Србије. По самом доласку у наш град учесници су смештени у хотел Дунав, а затим су се окупили у школи где је такмичење требало да почне.


 


Првог такмичарског дана, 8. маја, младим информатичким надама постављени су задаци из области EXCEL и теоријска питања. По завршетку радног дела дана ученици су имали слободно време за разгледање Пожаревца, док им је увече у хотелу Дунав уприличено свечано вече.


 


Другог дана такмичења ученици су имали пуне руке посла у изради базе података и у обради текста. У међувремену, за учеснике и професоре који су слободни, организована је посета Виминацијуму одакле су понели необично ново искуство.


 


Касније тог дана стигли су резултати првог дела теста, а затим и коначни резултати.


 


Прво место освојио је ученик Грамић Иван из Ниша са освојених 84,16 бодова, који је као награду добио дигитални фото апарат.


 


Друго место освојила је Стевановић Даниела, ученица Економске школе из Суботице, са освојених 82,64 бодова. За својтруд млада суботичанка добила је бежичну тастатуру и миша.


 


Треће место освојио је ученик наше школе, Бјелајац Љубомир, са освојених 81,04 бодова, и тиме још једном доказао доминацију наше школе у области пословне информатике. Љубомир је за овајуспех добио бежични фиксни телефон и што је још битније дивљење и поштовање за марљив рад претходних месеци под будним оком његове професорке Лидије Лекић.


 


Наравно, треба нагласити да је тестове, као и ранијих година радио професор са беградског универзитета, Никола Клем, као и његов асистент, Никола Перин, који је прегледао и бодовао задатке.


 


Сви су сагласни у оцени да је ово једно одо најбоље организованих такмичења из пословне информатике и велики понос наше школе.


 


Маја Маринковић, IVe1


 


Н