Школски часопис
 
13.03.2016.
15. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ 2007.

15. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ



Наша школа је ове године захваљујући Дејану Стојимировићу, прошлогодишњем учеснику и победнику, била домаћин 15. Републичког такмичења из пословне информатике.Такмичење је одржано 4. и 5. маја у просторијама наше школе, где је учествовало 35 ученика, матураната, из Економских школа широм Србије. Представник наше школе била је Милица Јовановић, ученица IVе1 разреда.Такмичење је почело 5. маја у 10 часова извлачењем такмичарских бројева,а потом је уследила сама израда тестова. Питања је састављао Никола Клем, професор Грађевинског факултета из Београда, који је био и члан централне комисије. Тест се састојао из три целине:



израда базе података



израда теоријског теста



израда практичног дела из области Word-Excel.



Решавање тестова је трајало три и по сата са паузама. Док су такмичари размењивали искуства, 4 комисије заједно са централном комисијом оцењивале су радове. Коначна ранг-листа објављена је 5. маја у 17 часова, и резултати су следећи:



Петровић Милан, ученик Економске школе из Ниша, са освојених 58,50 поена



Јовановић Милица, понос наше школе, са освојених 55,67 поена (ученицу је припремала професорка Сузана Стојадиновић-Павловић)



Орош Анђела, ученица Економско-трговинске школе из Панчева, са освојених 53,50 поена.



Три првопласирана такмичара добила су вредне награде које је обезбедила наша школа. Сама организација такмичења је била на завидном нивоу. Поред два већ постојећа кабинета, наша школа је оформила и трећи кабинет информатике са 12 нових рачунара.Том приликом, колектив наше школе је припремио и три занимљиве изложбе које су биле постављене у холу школе:



Историјат школе од Послено-трговачке до Економско-трговинске



Историјат рачунарства



Успех ученика



Иако је такмичење трајало само два дана, такмичари, професори, а и ученици наше школе (ученици 3. и 4. разреда) су се веома лепо здружили.