Школски часопис
 
13.03.2016.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИКЕ 2008.

ПРВА У СРБИЈИ - Марија Манић



          Већ пет година уназад ученици наше школе доминирају на Републичким такмичењима из Пословне информатике. Традиција је настављена и ове године захваљујући Марији Манић која је освојила прво место.



          Ове године такмичење је одржано 28. и 29. марта у Нишу. Економска школа из Ниша показала се као диван домаћин. На такмичењу је учествовало 36 учесника, ученика Економских школа из целе Србије. Тест је састављала група професора са Електронског факултета у Нишу. Тест се састојао из 4 дела: теоријска питања (25 поена), компјутерска обрада текста (10 поена), компјутерска обрада радних табела (20 поена) и израда базе података у Access-у (45 поена).



           Марија Манић, која је на диван начин представила нашу школу и град, ученица је IVе2 разреда, одличан ђак и врло амбициозна девојка. Увек са великим интересовањем прилази сваком предмету.



           За ово такмичење се, уз велику помоћ професорке Лидије Лекић, темељно припремала и максимално потрудила. Као награду за освојено прво место Марија је добила лаптоп и олакшице за упис на многе факултете и још једном доказала да наша школа има талентоване ђаке и изузетне наставнике.



           Марија се из Ниша вратила пуна утисака. Како и сама каже, ово је за њу, осим доказивања сопствених могућности и постизања циљева, била прилика да упозна вршњаке, размени искуства и стекне нове пријатеље.



           Марија је учествовала и на Републичком такмичењу из рачуноводства, где је освојила шесто место.



           Од октобра Марија ће бити бруцош Економског факултета у Београду.