Школски часопис
 
06.09.2023.
НАШИ УЧЕНИЦИ НА СТРУЧНОЈ ПРАКСИ У БЕЧУ
ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ

,,НАШИ УЧЕНИЦИ НА СТРУЧНОЈ ПРАКСИ У БЕЧУ”

ОД СТРАНЕ ФОНДАЦИЈЕ ,,ТЕМПУС”



Фондација ,,Темпус” је крајем јуна завршила процедуру одабира ,,Еразмус+” пројеката пријављених у оквиру фебруарског конкурсног рока 2023. године и у току летњег распуста потврдила да је пројекат наше школе ,,Наши ученици на стручној пракси у Бечу” одобрен за финансирање.

Овај пројекат укључује мобилну активност две групе ученика смерова финансијски администратор и туристичко-хотелијерски техничар (8 ученика по смеру у пратњи 2 наставника) у трајању од 10 дана. Циљеви пројекта су стицање стручних и језичких компетенција у две аустријске компаније и усаглашавање школског наставног програма са европским што је у складу са циљевима Програма за сектор стручног образовања. Уз овај пројекат одобрено је и посматрање на раду или тзв. јob-shadowing за два наставника у трајању од 5 дана.

Како је ово други, односно трећи пројекат који школа реализује, стиче квалификације за добијање ,,Еразмус акредитације” односно потврде висококвалитетних активности мобилности као део ширег напора за развој установе.

Пројектни тим

ЕТШ Пожаревац