Школски часопис
 
16.02.2016.
ЕКСКУРЗИЈА 3.разреда Пожаревац-Будимпешта-Пожаревац

Екскурзија III разреда Економско-трговинске школе Пожаревац изведена је од 12.10. до 15.10.2015. на релацији Пожаревац – Будимпешта – Пожаревац у организацији ТА „Гранд турс“ из Новог Сада. На екскурзију је кренуо 121 ученик у пратњи 6 разредних старешина, доктора и два водича, односно два аутобуса (сингл и даблдекер).


Кренуло се 12. октобра у 6 сати ујутру са платоа Саборне цркве. После једне успутне паузе између Новог Сада и Суботице, граница је пређена око 11 сати и у Будимпешту се стигло око 14 сати. Да би се искористило лепо време кренуло се одмах у панорамско разгледање Будимпеште из аутобуса, па се у хотел „Полуш“ стигло тек око 16 сати. Након вечере, око 21 сат организован је одлазак до речног пристаништа и пловидба Дунавом уз разгледање осветљене Будимпеште. Повратак у хотел на ноћење био је пре поноћи.


Други дан се након доручка отишло до Сент Андреје у обилазак са водичем, а поподне шетња Ваци улицом по Будимпешти до 17 сати. Вечера је од 20 сати била организована у „Чарди“ где смо се релативно кратко задржали и вратили у хотел на ноћење.


Трећи дан се након доручка кренуло у разгледање Будимпеште (Трг Хероја, Андраши булевар, Ланчани мост...) и обилазак Будима. Поподне је проведено у ТЦ „Арена“ до 17 сати. Након повратка у хотел и вечере организован је одлазак у дискотеку у центру Будимпеште где се остало до 1 сат после поноћи.


Четврти дан се након доручка отишло у ТЦ „Теско“ на излазу из Будимпеште и око 14 сати се кренуло за Србију. Граница је пређена око 17 сати и у Пожаревац се стигло око 21 сат.


Ексукрзија је протекла у најбољем могућем реду, план и програм екскурзије су испуњени, али је општи утисак да:



  • Би распоред ученика по спратовима и собама могао да буде бољи него што је био (ученици разбацани по хотелу на пет спратова);

  • Да би дискотека могла да буде затвореног типа (мада је био радни дан па није било гужве и проблема);

  • Да би требало смањити број тржних центара који се обилазе јер ово није шопинг тура;

  • Да би вечера у „Чарди“ требало да буде организована на много вишем нивоу или да је уопште не буде. Наиме, десило се да за 12 наших ученика није било столица јер је „Чарда“ била препуна због присуства и ученика из Горњег Милановца који су конзумирали алкохол док је нашим ученицима то било забрањено. Осим тога, поједини ученици су се жалили и на нехигијену приликом сервирања вечере.  октобар 2015.                                                                                              Ђусић Мирјана

  • Пожаревац                                                                                            Подносилац извештаја

  •  

  • Предлог је да се у план и програм за наредну годину смањи број тржних центара, а укључи нпр. посета неком музеју или зоолошком врту.