Школски часопис
 
02.05.2022.
МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У КУЦАЊУ „INTERSTENO"
МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У

КУЦАЊУ „INTERSTENO"

Традиционално школско такмичење у „слепом куцању” претходних година одржавано је непосредно пред Ускрс. Ове године, оно је одржано раније због покушаја да по први пут учествујемо на међународном такмичењу ,,INTERSTENO - World Class Typing” које се одржава online у априлу месецу.

Најбољи ученици са школског такмичења били су и учесници овог међународног такмичења у „слепом куцању” на коме су учествовали не само ученици различитих школа већ и разна друга физичка и правна лица која су се регистровала преко своје националне групе INTERSTENO и платила одређену котизацију. Захваљујући овом такмичењу, школе могу да покажу своје присуство на Интернету на међународном нивоу, а сам цертификат који се добија јесте доказ о поседовању основних компетенција које су данас више него корисне у животу, послу и комуникацији уз помоћ рачунара и таблета.

С поносом можемо рећи да су наши ученици и наша школа ове године у категорији узраста од 13 до 16 година били ЈЕДИНИ ПРЕДСТАВНИЦИ ИЗ СРБИЈЕ. У овој конкуренцији учествовало је 228 такмичара из 13 земаља (Турска, Немачка, Аустрија, Чешка, Холандија, Јапан, Швајцарска, Италија, Мађарска, Пољска, Хрватска, Словенија и Србија). Наш представник Никола Марељ, ученик Iфа одељења, остварио је изванредан резултат заузевши 35. место на ранг листи са 444 отк/мин. што је према нашим стандардима једнако првој А класи у куцању. Цертификат INTERSTENO или EUROPASS добили су и ученици Урош Марковић и Лазар Икић, ученици Iе одељења, који су испунили минимум услова за овај узраст на такмичењу, а то је 180 отк/мин.



Ментор:

Мирјана Ђусић