Школски часопис
 
20.05.2019.
СТРУЧНА ПОСЕТА ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

СТРУЧНА ПРАКСА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ


18. маја 2019.г., ученици Економско-трговинске школе у Пожаревцу упутили су се на једнодневни излет ка Врњачкој Бањи. На ово дружење кренули су угоститељи свих смерова и разреда, као и туристичко-хотелијерски техничари 1. разреда и туристички техничари 2., 3. и мала али одабрана група матураната .


Време је било дивно, атмосфера и дружење у аутобусу још  лепше, а наша прва дестинација био је Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Презентацију факултета су нам одржали декан професор доктор Цвијовић  и  ПР факултета Јелена Петровић.


Затим смо се упутили ка самом центру бање. Посетили смо хотел "Фонтана 4*" у самом срцу Врњачке Бање и одушевили се његовим ентеријером. Дочекало нас је љубазно особље, које нас је повело у разгледање хотела.


Након тога, могли смо да уживамо у осталим лепотама које ово место нуди, имали смо три сата слободног времена за дружење и разгледање бање. Отишли смо до замка Белимарковић и тамо видели актуелну изложбу. Обишли смо и предивно језерце и зеленило Јапанског врта, пуног посетилаца.  Бањом тече Врњачка река преко које је изграђен "мост љубави", најпознатија атракција овог места. Нешто урбанији део бање је сам центар са фонтаном и бројним хотелима и кафићима, а уз променаду се пружају редови дрвећа и занимљиве сувенирнице са малим рукотворинама локалних занатлија.


После бање, кренули смо ка Пожаревцу и свратили до тржног центра "Плаза" у Крагујевцу.  У Пожаревац смо стигли око 20 часова.


Насмејани и пуни лепих утисака, обећали смо да ћемо поново посетити Врњачку Бању.


Милица Грујић IV тт