Школски часопис
 
14.05.2019.
VIII Међународни сајам виртуелних предузећа у Крушевцу

У периоду од 10. до 12. маја 2019. године, у Крушевцу је организована манифестација осми пут у Србији, под називом Међународни сајам виртуелних предузећа.


Сајам се организује сваке друге године, а ученици Економско-трговинске школе из Пожаревца су традиционално и учесници и посетиоци Сајма виртуелних предузећа.


Нашу школу су представљали ученици IVк одељења: Стевановић Игор, Стојановић Јована и Пекић Наталија у пратњи ментора и одељењског старешине Весне Животић.


Сајам ове године није био такмичарског карактера, уз образложење организатора да је циљ манифестације, пре свега, размена искуства, знања и вештина стечених у оквиру предмета Обука у виртуелном предузећу и припрема за предузетничке подухвате, који их очекују у будућности. Са тог аспекта, испуњена су очекивања, јер је учествовало 26 виртуелних предузећа из Србије, БиХ и Црне Горе и велики број учесника је још једном показао креативност и оригиналност у наступу и комуникацији са посетиоцима. С друге стране, већина учесника је изразила мишљење да будући сајмови ипак морају бити такмичарски, као и у реалном свету, јер тржиште и пословне прилике први освајају најиновативнији и најпредузетнији.


Оно што је сигурно обележило овај Сајам виртуелних предузећа, као и  све претходне, је најмасовнија посета ученика и наставника из Пожаревца. Ученици три одељења: Iфа, IIфа и IIк (у пратњи одељењских старешина: Снежане Николић, Мирјане Ђусић и Виолете Урошевић, као и предметних наставника: Валентине Миланов, Наташе Петровић, Гордане Вучковић, Весне Стокић, Слободанке Цветић, педагога Сање Новаковић) су својим доласком подржали сајамску манифестацију и учеснике из своје школе и представили Економско-трговинску школу у светлу колегијалности и активног учешћа у догађајима везаним за стручне посете.


Када је реч о ученицима, који су представљали нашу школу, похваљени су од стране других колега, као и од одељењског старешине, за достојно представљање и ангажовање у свим аспектима и тимски рад на сајму, као и за понашање и однос према свим учесницима и посетиоцима сајамске манифестације.


Ментор:


Весна Животић


Наставник економске групе предмета