Школски часопис
 
13.05.2019.
Дан отворених врата – Сајам наших образовних профила

У образложењу награде за освојено III место на прошлогодишњем Сајму тимова за каријерно вођење и саветовање у организацији Београдске отворене школе, Министарства просвете и Привредне коморе Србије, стоји – за дугогодишње трајање и истрајавање у иновирању активности Тима Економско трговинске школе у Пожаревцу.


Сходно овој реченици, Тим је ове године наставио да иновира своје активности, али су две посебно обележиле ову школску годину:




    • отварање Каријерног кутка и





    • организација Дана отворених врата, први пут у виду Сајма образовних профила наше школе



Тим у сарадњи са руководством школе већ дуги низ година организовао је Дане отворених врата тако што је свака основна школа у граду и околини имала посебне термине за обилазак и представљање наше школе.


Ове године, на иницијативу Тима и помоћника директора, реализована је нова идеја, која је изазвала изузетно велико интересовање и основаца, али и наших ученика. Наиме, у простору фискултурне сале наше школе организован је Сајам наших образовних профила 25. априла 2019. у трајању од 11 до 15 часова.


Најпре су ученици свих образовних профила (економски техничар, финансијски администратор, комерцијалиста, туристичко-хотелијерски техничар, трговински техничар, трговац, кувар и конобар), у сарадњи са својим предметним наставницима, израдили сопствене штандове, показавши изузетну иницијативу и креативност.


Затим су на изузетно успешан начин исказали и своје маркетиншке и предузетничке способности у презентацији својих профила у сусрету са основцима, тако да су основци са изузетном пажњом и интересовањем пратили интересантне савете и информације својих старијих другара.


Поједине екипе са штандова су такође водиле основце у обилазак школе, што је такође допринело интересовању осмака за профиле у нашој школи.


Сајам је био изузетно посећен, а надамо се да ће се његови ефекти видети и у јуну приликом уписа будућих првака.