Школски часопис
 
14.04.2019.
МЕФ РАДИОНИЦА “ПРВИ КОРАЦИ У ИЗРАДИ ПРОЈЕКТА”

ЕТШ, кабинет 2, 11. април 2019.


 Дугогодишња сарадња са Факултетом МЕФ из Београда уродила је још једном радионицом у овој школској години. Овог пута тема је била “Први кораци у изради пројекта” која је одржана 11.4.2019. за време часова Обука у виртуелном предузећу у одељењу матураната смер комерцијалиста где су присуствовали и заинтересовани ученици-матуранти финансијски техничари.


Радионицу су водили генерални менаџер МЕФ факултета доцент Павле Брзаковић и Дина Лазаревић сарадник у настави. На почетку радионице, они су објаснили основне појмове код израде пројекта као што су: појам и карактеристике пројекта, зашто је важна квалитетна текстуална поставка пројекта (пројектна идеја) и колики је значај пројеката у савременом пословању. Затим су одговорили на питања које су фазе у изради пројекта, који су пројектни циљеви,  како се планирају активности и финансијски трошкови, који се све ризици јављају и како обезбедити одрживост пројекта.


У другом делу радионице, поделили су ученике у тимове и дали радни задатак: осмислити пројекат на нивоу школе који би побољшао квалитет наставних или ваннаставних активности наших ученика уз израду одговарајућег бизнис плана. На крају радионице, добили смо неколико занимљивих идеја о којима би наш ђачки парламент могао да размисли у будућности. Неки од предлога пројекта били су:  учионица у природи,  школска читаоница, смарт учионица, школски аутобус, школски хаб или школски кутак.


Победничкој екипи уручене су пригодне награде.


Предметни наставник:


Ђусић Мирјана