Школски часопис
 
06.12.2018.
ГОДИШЊИЦА ПОСЛОВАЊА ВПД „МОБИ СВЕТ“

Пожаревац, 30.11.2018.


Ученици Економско-трговинске школе у Пожаревцу, одељење IVк, прославили су 30.11.2018. другу годишњицу успешног пословања свог виртуелног привредног друштва „Моби свет“. Прослава се састојала из три дела: презентације рада у другој пословној години, доделе захвалница и пригодног коктела.


Презентацијом су „Мобијевци“ показали да су реализовали претходно постављен план у потпуности, а то значи:



  • да су крајем 2017. и почетком 2018. године основали прву ученичку компанију у школи под називом „ЕКОрација“ која се бави израдом украсних предмета од новина;

  • да су са ученичком компанијом наступали на бројним продајним изложбама (у школи, по граду, тржним центрима);

  • да су учествовали на регионалном такмичењу ученичких компанија у Београду и заинтересовали и млађе ученике по школи да им се придруже у раду;

  • да су са ученичком компанијом били финалисти Међународних дана предузетништва у Сокобањи;

  • да су са виртуелним предузећем учествовали на међународном такмичењу у Пловдиву (Бугарска);

  • да су учествовали у националном on line такмичењу у симулацији вођења предузећа под називом „Титан“;

  • да су били учесници радионица и такмичења на високошколским установама по Београду (МЕФ факултет);

  • да су и као ученичка компанија и као виртуелно привредно друштво били организатори и учесници првог Интерног сајма у школи где су на крају и освојили епитет „апсолутног победника“.


Захваљујући спонзорима „Моби свет“ је био учесник међународног такмичења у Пловдиву због чега су прославу двогодишњице фирме искористили и представницима уручили захвалнице: Николи Живановићу („Евротрговина“, Шапине), Златковић Александри („Топ – ган“, Пожаревац) и Мирковић Ивану („Galeb travel“, Лучица). Захвалница је уручена и ВПД „Ауто центар“ и њиховој директорки Весни Животић због великог залагања и несебичне помоћи око реализације свих активности. Директорка „Моби свет“-а је због изузетног залагања запослених свима уручила решења о унапређењу и повишици.


Коктел и послужење припремили су сви запослени ВПД „Моби свет“ са својом директорком Мирјаном Ђусић. Модератор прославе била је Лидија Бошковић.


Својим присуством прославу су увеличали помоћник директора Гордана Вучковић, педагог школе Сања Новаковић, колегинице Весна Животић, Валентина Миланов, Силвана Ристић, Данијела Николић, запослени у ВПД „Ауто центар“, као и представници другог разреда, смер финансијски администратор. Надамо се да ће и наредне генерације ићи њиховим стопама.


ДЕЦО, ХВАЛА ВАМ!


Директор ВПД и ментор УК Мирјана Ђусић