Школски часопис
 
02.12.2018.
РЕГИОНАЛНИ „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“

Крагујевац, 29.11.2018.



 Према новој регионализацији у вези са такмичењима у организацији „Достигнућа младих“ наша школа од ове године припада централној Србији и регионалним такмичењима која се одржавају у Крагујевцу. Такмичење је одржано 29.11.2018. у хотелу „Крагујевац“ и окупило је 110 ученика из 23 средње школе из Александровца, Баточине, Бруса, Јагодине, Кнића, Крагујевца, Крушевца, Параћина, Пожаревца, Раче, Смедерева, Смедеревске Паланке, Тополе, Трстеника и Велике Плане. Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа добили су задатак да осмисле производ или услугу помоћу којих ће привући туристе у централну Србију. Уз помоћ пословних ментора са универзитета „Метрополитан“ (Београд) креирали су своје бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутној презентацији представили члановима жирија и публици.



Победу је однео тим број 8 у коме је била и наша ученица Милица Миленковић IIIк, са слоганом „Мали Фића иде у нова открића“. Идеја је да се корисницима вожње „Мали Фића“ пробуди дух предака, упознају лепоте Крагујевца и његове околине и да се подигне свест о култури и значају овог дела Србије кроз историју. Наш ученик Душан Дабић IIфа је члан тима који је освојио треће место са идејом ТО „Вожд“ која би кроз верски, вински и дечији туризам акценат ставила на Тополу и њену околину. Ова два ученика су обезбедила себи место у Националном финалу које ће бити одржано у јануару у Београду, а победници на националном нивоу ће учествовати на „Пословном изазову западног Балкана“ у априлу 2019. у Подгорици. На регионалном „Пословном изазову“ учествовали су и Марко Благојевић и Вељко Богићевић (ученици IIфа) и Никола Радивојевић и Милица Чавлина (ученици IIIк).



Свим учесницима захваљујемо на труду, ангажовању и достојном представљању школе, а Милици и Душану желимо пуно среће на Националном такмичењу.



 Meнтори: Мирјана Ђусић



и Валентина Миланов