Школски часопис
 
07.07.2018.
Ђак генерације на Белом двору

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина су по 17. пут 29. јуна 2018. дочекали најбоље матуранте на традиционалном пријему на коме им је Фондација Престолонаследника Александра за културу и образовање уручила похвалнице и поклоне као признање за труд током школовања и остварене резултате. Свечаности су присуствовали министар просвете, науке и технолошког развоја РС Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске Дане Малешевић и бројне личности из света културе, уметности и науке.


Пријему је присуствовао и ђак генерације наше школе – Савић Никола, ученик смера финансијски техничар и освајач другог места на републичком такмичењу из Пословне информатике. За разлику од прошле године, ове су, због лоших временских услова, у дворишту Белог двора постављени шатори за регистрацију ученика, након чега је од 17 сати почео свечани пријем.


Никола не крије одушевљене и каже: „Осећај када сам ушао у Бели двор био је дефинитивно невероватан... Најпре ме је задивио портрет принца Александра, а потом и ентеријер двора. Дефинитивно најважнији тренутак дана је када сам као 422 ученик дошао на ред да се рукујем са ЊКВ Александром и када ми је честитао на постигнутом успеху.....то је нешто што ћу сигурно памтити до краја живота.“


Ми се придружујемо честиткама и Николи желимо исто толико успеха и на студијама, поносни што је био наш ученик и што нас је на прави начин свих ових година презентовао.


Председник стручног већа економиста: Ђусић Мирјана