Школски часопис
 
20.05.2018.
Meђународни дани ученичког предузетништва Сокобања 2018

Међународни дани ученичког предузетништва су постали традиција и биће укључени у календар републичких такмичења, област предузетништвo. Разлог зашто је место збивања баш Сокобања јесте тај што је управо у Сокобањи зачета прва ученичка задруга на Балкану у првој половини XIX века. Циљ овог такмичења јесте промоција и оснаживање предузетништва младих и унапређивање туристичких капацитета Сокобање.


Тема другог по реду такмичења средњошколаца, које се одржало у Сокобањи од 17. - 19. маја  у организацији Правно-пословне школе из Ниша и средње школе „Бранислав Нушић” из Сокобање, била је „Сувенир за промоцију Сокобање”. На конкурс је приспело 64 рада из целе Србије, а у финале и ужи избор ушло је десет тимова, међу којима се нашао и предлог наше ученичке компаније “ЕКОрација” за израду сувенира „Sоkо-bоx”. Поред тимова из Србије, учествовали су и Бугари и Црногорци због чега је такмичење добило међународни карактер. Нашу УК представљале су ученице трећег разреда, смер комерцијалиста: Бошковић Лидија, Милић Маша и Јанковић Александра, са менторима Ђусић Мирјаном и Животић Весном.


Победник такмичења је Техничка школа – Власотинце. Нама је ово други узастопни улазак у финале, тако да честитамо девојкама које су нам омогућиле да три дана уживамо у гостопримству домаћина и лепотама Сокобање.


Ментори:


Ђусић Мирјана и


Животић Весна