Школски часопис
 
17.04.2018.
НАША ШКОЛА ПОБЕДНИК РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТРГОВИНСКОГ ПОСЛОВАЊА И ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ

У нашој  школи 13. и 14. априла одржано је такмичење из Трговинског пословања и практичне наставе.  Организацију такмичења нашој школи донела је Анита Митровић, освајањем првог места на прошлогодишњем Републичком такмичењу.


Такмичили су се ученици завршних разреда образовног профила трговински техничар и трговац из Грделице, Лесковца, Београда, Крушевца, Шапца, Великог Градишта, Смедерева, Чачка, Шапца и Пожаревца.


Такмичење се састоји из израде теоријског теста и практичног дела у кабинету. Свака школа имала је по два такмичара. Из наше школе учешће на такмичењу узели су Ивана Грађанин ученица IVт1 и Дарко Благојевић ученик III т2 разреда.  Циљ такмичења је подстицање, продубљивање и примена знања ученика као и међусобна размена искуства како између ученика тако и између њихових ментора.


Теоријски и практични део такмичења завршен је првог дана. Други дан организиван је излет до ергеле Љубичево а затим до Етно парка Тулба.


Упојединачној конкуренцији остварени су следећи резултати:




    • Ивана Грађанин из Пожаревца– прво место,





    • Милица Маринковић из Грделице - друго место,





    • Андријана Милосављевић из Грделице – треће место,



Дарко Благојевић из Пожаревца - седмо место.


 У екипној конкуренцији




    • Средња школа из Грделице – прво место,





    • Економско трговинска школа из Пожаревца – друго место,





    • Трговинско угоститељска школа из Лесковца – треће место.



Захвалност свима који су директно или индиректно помогли да се представимо на што бољи начин. Посебно директорки Сибинки Живановић што је прихватила да се такмичење одржи у нашој школи, свим учесницима такмичења (ученицима и њиховим менторима),  Катарини Др Борисављевић доценту Економског факултета из Крагујевца представнику факултета, за  састављање и прегледање теста,  Јелени Чеперковић координатору такмичења иначе директору Угоститељско туристичке школе у Врњачкој Бањи, Драшку Грујићу представнику Министарства просвете, Валентини Аранђеловић Јасмини Марковић и Владимиру Стојимировић представницима привреде, члановима Организационог одбора, осталом наставном и ненаставном особљу као и ученицима који су на различите начине допринели да се школа позитивно представи.


 ЧЕСТИТКЕ за постигнут успех!


 Пожаревац, 16. април 2018. год.                              Слободанка Цветић, наставник