Школски часопис
 
18.03.2018.
РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА

Као и претходних година, програм УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА у оквиру организације „Достигнућа младих“ налази се на званичном Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Овогодишње, друго по реду, регионално такмичење одржано је 15. марта у ТЦ „Mercator“  на Новом Београду. На такмичењу је учествовало 27 тимова из средњих школа Београда, Шапца, Ваљева, Смедерева, Крупња, Љубовије и Пожаревца.


Наша школа је по први пут узела учешће у овом такмичењу, а представници су биле две ученичке компаније под менторством предметних наставника Мирјане Ђусић и Валентине Миланов. Ученичку компанију „ЕКОрација“ представљали су ученици одељења IIIк: Бошковић Лидија, Милић Маша, Арсић Анастасија, Јовичић Кристина и Бошковић Катарина. Ученичку компанију „SKS dekor“ представљали су ученици одељења IIк: Софија Ивков, Марија Ацић, Јована Ћирковић, Мартина Станковић и Исидора.


Такмичење је трајало од 11 до 17 сати. Пре самог такмичења, „запослени“ у компанијама су имали задатак да израде компанијски извештај, а на самом такмичењу на најбољи могући начин презентују своје производе и продајне вештине стечене током пословања како пред посетиоцима тржног центра, тако и пред трочланим жиријем. Победници овог такмичења су Фармацеутско-терапеутска школа, Хемијско-прехрамбена и Средња туристичка школа из Београда које са својим менторима имају дугогодишње искуство и учешће на овом такмичењу.


Иако наше компаније нису освојиле ни једно од првих пет места која воде на републичко такмичење, и ментори и ученици су презадовољни стеченим искуством и приказаним наступом, те им овом приликом честитамо и захваљујемо на достојном промовисању школе и њених активности.


Ђусић Мирјана, наставник


групе економских предмета