Школски часопис
 
27.02.2018.
КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА „FREELANCING“

Настављајући сарадњу започету претходне школске године са Факултетом за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ) у Београду, ученици наше школе су узели учешће у креативној радионици „Freelancing“ на челу са предметним наставницима Мирјаном Ђусић и Валентином Миланов.


Радионица је одржана 24.2.2018. у интервалу од 10 до 15 сати у просторијама МЕФ факултета на Дорћолу. Идејни творци и реализатори радионице су Жељко Ондрик и Немања Стојковић, сарадници у настави на МЕФ-у.


Радионица се састојала из три дела. У првом делу Жељко Ондрик одржао је духовито мотивационо предавање уз сликовито приказивање на видео-биму, док су ученици активно учествовали постављајући бројна питања. У другом делу Немања Стојковић је као freelancer и business coach говорио о свом четворогодишњем искуству у обављању овог изузетног популарног занимања које се појавило подстакнуто техничким развојем: како да стекну неопходне вештине и како да зараде новац. У трећем делу радионице ученици су, подељени у тимове, имали прилику да примене научено кроз студију случаја у виду pitch deck-а, односно симулације иницијалног разговора са инвеститором.


Најуспешнији тим био је Тим 4 – „Fly with us“ кога су чинили матуранти туристички и финансијски техничари (Игор Голубовић, Илија Момировски, Немања Богић, Ања Аслани и Јанко Миљковић). Они су на задатак „Који производ или услугу треба да уведе аеродром у Нишу ради повећања броја својих корисника?“ дали најкреативнији одговор поткрепљен најубедљивијом презентацијом са идејом отварања „Аеро-музеја“.


Победници и учесници радионице добили су награде у виду могућности да остваре право на упис бесплатне прве године студија на МЕФ-у, затим на попусте за све године студирања на МЕФ-у, као и ваучер за попуст на аранжмане путовања у организацији ТА „BalcanFun“.


Овим путем упућујемо ЧЕСТИТКЕ СВИМ УЧЕСНИЦИМА радионице и изражавамо посебну захвалност Жељку и Немањи на издвојеном времену, залагању и наградама.


Ментори:


 Мирјана Ђусић и


 Валентина Миланов