Школски часопис
 
09.12.2017.
ПОБЕДА НАШИХ КУВАРА НА Х "ПОСНОЈ СТИШКОЈ ТРПЕЗИ"

У суботу 2.12.2017. године у ресторану „Витез“ 10. пут за редом је реализована добротворна, културно-образовна манифестација „Стишка посна трпеза.“


 Ову изложбу је организовало Коло српских сестара под слоганомГодине доброте“. Посвећена је Божићном посту, а имала је и такмичарски карактер. Учешће у такмичарском делу је окупило 16 излагача,  а учесници су у највећем броју била удружења жена са подручја Стига и Поморавља, која негују традицију припремања посних јела, али је међу такмичарима било и угоститељских предузећа, школа и појединаца.


 Јубиларна „Стишка посна трпеза“ још једном је приказала обиље разноврсних традиционалних специјалитета. Најбољи су награђени, а овом приликом су прикупљена и средства која ће бити усмерена за куповину школског прибора и уџбеника најсиромашнијим ученицима пожаревачких основних школа, као и за помоћ једној избегличкој породици.


 Жири десете „Стишке посне трпезе“ чинили су Даница Ђокић - етнолог, Даворин Живковић - власник ресторана „Витез“ и Драгана Грозданић - професор Економско-трговинксе школе у Пожаревцу.


 Ученици наше школе су се представили са следећим менијем: Смуђ у маринату од поврћа, „Пијани“ шаран – запечен, посна сарма, разни посни ролати са туњевином, потаж од бундеве, пастрмка на жару, а од слатких: туфахије, баклаве, пита са маком и куглице од ратлука. У припреми ове трпезе су учествовали ученици 3.разреда смерова КУВАР и ПОСЛАСТИЧАР: Јована Банковић, Наталија Јовановић, Александар Лајко, Александар Петровић – ученици 3у2 одељења и Катарина П.-ученица 2у2 разреда, заједно са својим наставницима: Николом Радишићем, Емилијом Николић, Тањом Марковић и Данијелом Николић.


 Екипа наших вредних кувара је освојила  1. награду за најбоље аранжиран и декорисан сто.  


 ЧЕСТИТКЕ НА УСПЕХУ!


 


Николић Емилија


Наставник куварства