Школски часопис
 
17.07.2017.
ПРИЈЕМ ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ – БЕЛИ ДВОР

Фондација Престолонаследника Александра за образовање већ 16 година, традиционално додељује похвалнице за ђаке генерације свих средњих школа у Србији као признање за успешан завршетак средњошколског школовања. Овај традиционални годишњи пријем окупља најбоље ученике, њихове родитеље, професоре као и бројне поштоване чланове културне, политичке и друштвене заједнице.


У петак 30. јуна 2017. међу најбољима нашла се и наша ученица, комерцијалиста Јелена Јовановић у пратњи родитеља и одељењског старешине. Преко 500 матураната из Србије и Републике Српске добило је похвалнице Фонда краљевског дома Карађорђевић, а на поклон су добили кожне торбе и књиге о породици Карађорђевић, као признање за изузетне резултате које су остварили у средњој школи.


Свечаности су присуствовали и министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић, министар просвете и културе Републике Српске др Дане Малешевић, проф. Иван Вујачић, члан управног одбора Еуробанке, потпреседник за развој талената у компанији НЦР Кристин Белкнап, извршни директор компаније ЛИНК Гроуп Никола Суботић, академик Матија Бећковић, и бројне друге личности из света културе, уметности и науке.


 


Одељењски старешина


Мирјана Ђусић