Школски часопис
 
04.05.2017.
САРАДЊА ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ ПОЖАРЕВАЦ И ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

У организацији стручног већа наставника економске групе предмета ове године организоване су посете бројним стручним скуповима, семинарима и радионицама.


Један од тих стручних скупова одржан је 25.3.2017. као симпозијум за наставнике средњих стручних школа на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу. Тема скупа била је ИЗАЗОВИ И ПРОБЛЕМИ САВРЕМЕНЕ ЕКОНОМИЈЕ У ФУНКЦИЈИ УНАПРЕЂИВАЊА НАСТАВЕ У СРЕДЊИМ СТРУЧНИМ ШКОЛАМА. Симпозијум је отворио декан Економског факултета проф. др Петар Веселиновић, који је истакао значај повезивања Економског факултета и средњих школа. Излагања осталих предавача су резултат рада и истраживања крагујевачких доктора наука које су они спровели у Србији и иностранству. Они су констатовали да је образовање кључан предуслов економског развоја и при томе су указали на добре примере земаља које су кроз унапређење образовног система оствариле прогрес националне економије. Највећи значај за нас јесте чињеница да смо добили отворен позив за даљу сарадњу и учешће на радионицама и скуповима факултета.


Тако је само месец дана касније, 22.4. о.г. наша школа од ове високо образовне институције добила позив за гостовање на такмичење студената из рачуноводства и пословних финансија под називом ОБРАЧУН 2017. Позиву се одазвао предметни наставник Мирјана Ђусић је са своје три ученице Маријом Вукелић, Александром Ђорђевић и Милицом Николић. Такмичари су показали како теоријско тако и практично знање из области економије, а посебно задовољство представља чињеница да су чланови победничких екипа, као и самог организационог одбора, бивши ученици наше школе, сада успешни студенти.


Први велики корак ка успостављању сарадње наше школе и Економског факултета Универзитета у Крагујевцу јесте лични долазак декана проф. др Петра Веселиновића 25.4.2017. који је у препуној медијатеци школе матурантима одржао занимљиву промоцију факултета. На овај начин најављена је шанса нашим средњошколцима да учествују у будућим програмима универзитетске организације и сарадње са привредом, а ми се овом приликом захваљујемо декану на издвојеном времену.


Председник стручног већа економиста


Мирјана Ђусић