Школски часопис
 
28.04.2017.
УЧЕНИЦИ ПРВЕ ГОДИНЕ НА ИЗЛЕТУ У НОВОМ САДУ

У среду 26. априла 2017. ученици првог разреда


Излет по историји


 Ујутру у 8 сати чекали смо наше другаре, како бисмо кренули на наш први средњошколски излет. Након распореда и расподеле места, кренули смо на пут.


Уз мало дремања, много забаве и дружења, није нам много требало да стигнемо до првог одредишта, Сремске Каменице, где смо посетили кућу чика Јове Змаја и упознали се са његовим начином живота. Са лепим утисцима, ушли смо у аутобус и упутили се у Сремске Карловце, а тамо смо видели прву гимназију и сазнали много тога о њеној историји. Похађали су је многи познати књижевници, а њих, прву гимназију обогатио и тадашњи краљ, Александар Обреновић доневши примерак Мирослављевог јеванђеља. Прошетали смо парком, где је чесма са „четири лава“, а онда наставили пут ка Новом Саду, који је већина највише ишчекивала. Обишли смо Петроварадин и подземни музеј, а затим смо имали слободно време у центру града.


Убрзо је дошло време да кремемо својим кућама и сумирамо дивне утиске. Излет је био леп, а све што је лепо кратко траје,  тако да са нестрпљењем чекамо следећу авантуру.


 Јелена Петровић, Ik