Школски часопис
 
11.04.2017.
ТРИБИНA МОТИВАЦИЈА ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА

У оквиру предмета Обука у виртуелном предузећу, у одељењу IIIk, предметни професор Слободанка Цветић организовала је другу трибину ове школске године 25.01.2017.године.  Гост трибине биоје Милош Крстић, комерцијалиста и власник предузећа "SIGMA tm" из Пожаревца .


Отварање трибине започето је презентацијом виртуелних предузећа "Art Decor", "Бајка" као и виртуелног предузећа "Медолино", а затим је гост трибине добио реч.


Изнео је многе појединости везане за пословање као што су разни примери везани за набавку робе, наплату потраживања, односе унутар предузећа. На запослене је првенствено оставио утисак искрене особе, која без неистина и на реалан начин говори о свом раду у предузећу. Такође, јак утисак је оставило то што нас је саветовао да у пословању није једино битан новац, већ и односи који се граде том приликом, односи са различитим људима. Од госта смо добили информацију да су комерцијалисти дефицит на тржишту. Запосленима се свидело и што је говорио о бази купаца, као и о људским ресурсима. Такође нам је пренео одређена искуства о Законском оквиру, који регулише рад привредних субјеката. Надахнуо нас је да будемо бољи и радимо више на нашем професионалном усавршавању


Задовољни смо што смо успешно реализовали још једну трибину и надамо се да ће их у будућности бити још, да ћемо много боље функционисати интерно и можда имати могућност да чујемо и представнике из већих предузећа.


Сврха ових трибина је да ученици покажу шта знају, науче нешто ново као и да промовишу свој профил и будућу професију на тржишту.


Мотивисани смо да будемо бољи у будућности, чак да будемо на врху што се тиче наше будуће професије.


Траиловић Маријана III k  и Максић Јована III k